Składniki:
250 g makaronu jajecznego w stylu chińskim
1 podwójny filet z kurczaka
1 cebula
1 opakowanie mieszanki chińskiej
1 ząbek czosnku
sól, pieprz
1 łyżeczka papryki ostrej
2 łyżeczki przyprawy do potraw chińskich
3 łyżki sosu sojowego jasnego
olej do smażenia
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Ja makaron lekko połamałam. Filet z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę, przyprawiamy solą, pieprzem i papryką. Cebulę kroimy w kostkę. W woku rozgrzewamy olej wrzucamy cebulę, kiedy się lekko podsmaży, dodajemy mięso i przeciśnięty przez praskę czosnek, całość smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy mieszankę chińską i przyprawę do potraw chińskich, smażymy aż warzywa zmiękną a woda odparuje.
Po około 10-15 minutach dodajemy makaron i sos sojowy, wszystko dokładnie mieszamy i smażymy na mocno rozgrzanym woku. Na koniec możemy jeszcze przyprawić solą i pieprzem do smaku.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz