sobota, 11 lipca 2015

Ciasto jogurtowe z owocami leśnymi!

Letnią porą można poczuć zapach dojrzałych owoców wypełnionych po brzegi słońcem. Sezon na nie jest jednak zbyt krótki, dlatego wykorzystuję każdą chwilę żeby się najeść na zapas. Ciasto jogurtowe idealnie sprawdza się na upały, jest proste w przygotowaniu i ma naprawdę mało kalorii :)


Składniki:
1 opakowanie okrągłych biszkoptów
4 galaretki o smaku truskawkowym lub malinowym
1 duży jogurt naturalny
250 g malin i borówek


Dwie galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wody, ostudzić. Jogurt połączyć z galaretką. W tortownicy ułożyć biszkopty, gęstniejącą masę wylać na biszkopty. Na masie ułożyć maliny i borówki. Pozostałe galaretki rozpuścić w 3 szklankach wody, ostudzić. Gdy lekko zgęstnieją wylać ja na owoce. Ciasto dobrze schłodzić.






Smacznego !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz